Den spanska socialdemokratin är inte vad den har varit. Ny rycker den gamle partiledaren Felipe González ut för att ge sitt offentliga stöd till Pedro Sánchez som angrips från alla håll i den just nu pågående valkampanjen.

”Jag har alltid vunnit när jag har förlorat i opinionsmätningar” säger Felipe González med anledning av att PSOE fortsätter att falla i olika mätningar inför valet.

Felipe González betraktas som en stor partiledare och premiärminister i Spaniens demokratiska historia. Med internationellt erkännande och en politiker som aktas högt på sina håll i Sydamerika och Europa.

Vid 75 års ålder försöker nu Felipe González visa sitt stöd offentligt till Pedro Sánchez. ”Jag vill uttrycka min solidaritet med PSOE och att inte ryckas med i opinionsundersökningar”.

Annons

Opinionsmätningar visar att PSOE tycks befinna sig i fritt fall och att avståndet till regeringspartiet PP ökar. Center-höger-partiet Ciudadanos kryper allt närmare och det är inte säkert att PSOE i dagsläget är landets näst största parti. Samtidigt tar protestpartiet Podemos röster från PSOE visar undersökningar.