En explosion inträffade vid middagstid på onsdagen i en fastighet på Calle Toledo i centrala Madrid. Enligt de första uppgifterna ska explosionen inträffat i en större fastighet som inrymmer ett särskilt boende för äldre och ett församlingshem intill den närliggande Palomakyrkan.

Radiokanalen COPE citerar poliskällor som har bekräftat att minst två personer har omkommit efter explosionen som skulle ha inträffat på grund av ett gasläckage. Larmtjänsten 112 Emergencias Madrid uppger att det finns flera skadade och en person saknas.

Samtliga på äldreboendet, både vårdtagare och vårdgivare, ska ha klarat sig och överförts till hotell Ganivet mitt emot.

Explosionen inträffade i fastigheten Virgen de la Paloma på calle de Toledo 98 i stadsdelen Latina. Det är framför allt församlingsprästernas bostäder och lokaler som har påverkats av explosionen.

Annons

På det sociala nätverket Twitter skriver boende i området att räddningstjänsten är på plats för att evakuera personer från byggnaden. Flera våningar uppges ha kollapsat.

Ett ögonvittne som uttalar dig i dagstidningen ABC säger att ”det skakade som om en bomb exploderat. Stora delar av fasaden har fallit”.

Fastigheten ligger mitt emot hotell Ganivet inte långt från Puerta de Toledo som är ett populärt hotell för skandinaver som besöker Madrid. Hotellet fönster mot gatan har krossats av den starka tryckvågen efter explosionen.

Det var några minuter strax före klockan tre på eftermiddagen som den kraftiga explosionen inträffade. Förstörelsen är omfattande och flera fordon som var parkerade på gatan har fått skador.

Klockan 15.20 bad polisen de boende i området att lämna platsen eftersom fler explosioner kan äga rum. Polisen vill även ha uppgifter om vilka som arbetar i området i samband med sökarbetet efter försvunna. Det uppger nyhetsbyrån Europa Press.

Polisen ber också allmänheten om hjälp med uppgifter om hur explosionen inträffade.

Strax intill fastigheten som exploderade ligger en skola. Det finns uppgifter om att inte några barn fanns på skolgården i samband med explosionen, skriver ABC.
Följ händelsen i Madrid här