Det brukar alltid vara ett antal svenska fotbollslag som förlägger sina träningsläger till södra Spanien och så är det givetvis i år också.

I år är det tre allsvenska lag som gästar oss i februari och de spelar flera vänskapsmatcher på Costa del Sol. Samtliga matcher är öppna för allmänheten och det är gratis entré. Malmö FF har ett träningsläger i Marbella från den 27 januari till den 6 februari och de spelar två matcher, den ena i Marbellas fotbollsstadium där de möter FC Krasnodar. Den andra spelas i Marbella Football Center som ligger i Nueva Andalucía, där de möter AC Sparta Prag.

Örebro SK håller också till i Marbella mellan den 31 januari och den 7 februari och de möter FC Victoria Plzen på fotbollsarenan i Estepona och RB Linense i La Línea de la Concepción.

AIK finns i Marbella mellan 7 och 16 februari, de har en träningsmatch mot FK Rostov inbokad, men spelplatsen är ännu inte känd. Förra året var de i Dubai vilket de fick mycket kritik för så därför har de ändrat upplägget i år till Spaniens förmån.

Söndagen den 2 februari kl 16:00
Malmö FF – FC Krasnodar (Ryssland)
Estadio Municipal de Marbella

Måndagen den 3 februari kl 15:00
Örebro SK – FC Viktoria Plzen (Tjeckien)
Complejo Deportivo Arroyo Enmedio, Estepona

Torsdagen den 6 februari kl 16:00
Malmö FF – AC Sparta Prag (Tjeckien)
Marbella Football Center

Torsdagen den 6 februari kl. 16:00
Örebro SK – RB Linense (Spanien)
Estadio Municipal de La Línea

Lördagen den 15 februari kl. 16:00
AIK – FK Rostov (Ryssland)

Bildtext: Marbella Fotball Center.
Artikel: Jonny Erixon