Spansk polis har funnit 500 smycken som stals vid butiksrånet i Puerto Banús vid en bondgård utanför Granada. Det uppger nyhetsbyrån EFE. Förutom juveler och pärlor rör det sig om smycken, klockor, ringar och örhängen av stort värde.

Förundersökningen fortsätter och undersökningsdomaren har i nuläget bett om strängaste sekretess. En fastighetsskötare och en säkerhetsvakt pekas ut som inblandade i det väpnade rånet mot en juvelerarbutik i El Corte Inglés i Puerto Banús.

Fastighetsskötaren ska enligt polisen öppnat vissa dörrar i byggnaden för att underlätta för rånarna. Samtidigt är en säkerhetsvakt inblandad. Personen har fungerat som en mullvad och gett ligan information om hur säkerheten fungerar i köpcentret.

Samtidigt uppger Diario SUR att ligan som låg bakom inbrottet skulle använda Miguel Montes Neiros goda kontakter i det undre världen för att sälja och göra sig av med bytet från rånet.

Annons

Vid halv två-tiden på fredagen anlände Montes Neiro till domstolen i Marbella. Enligt nyhetsbyrån EFE säger han sig vara oskyldig, han tillägger samtidigt att han känner sig ”krossad”. Utanför domstolen stod hans släktingar för att ge honom stöd.

Förutom Montes Neiro har ytterligare fem män och en kvinna hörts vid domstolen under fredagen.

Vid det väpnade rånet kom ligan över juveler, ädelstenar och smycken till ett värde av 4,7 miljoner euro. Miguel Montes Neiros som är känd i Spaniens som den intern med flest fängelseår medverkade inte vid rånet mot butiken i El Corte Inglés i Puerto Banús, Marbella. Spansk nationalpolis tror att ”El Profesor”, som är mannens smeknamn i ligan, är inblandad på andra sätt.

Totalt har elva personer gripits misstänkta för att ha kopplingar till rånet som inträffade söndagen den 18 november klockan 16. Vid tillfället var det tre rånare som under pistolhot övermannade tre säkerhetsvakter plus tre andra personer som arbetade i byggnaden.

De gripna kommer från provinserna Málaga, Granada och Jaén.