Den 27-årige rumänske mannen har rånat och misshandlat äldre spanska par varav en kvinna avled. Han är efterlyst i inte mindre än fem länder däribland Sverige. Tillsammans med två andra landsmän har han ingått i en kriminell liga som överfallit och brutalt rånat äldre människor i sina hem utanför Castellón på den spanska ostkusten.

Den 27-årige rumänske mannen sitter frihetsberövad vid fångvårdsanstalten i Albocàsser (bilden). Han har tidigare utfört mord i Stockholm skriver dagstidningen el Periódico Mediterráneo.

Enligt Guardia Civil beskrivs mannen som ”superpeligroso”, mycket farlig, och sitter i nuläget i isoleringscell. Den 4 juli 2011 misshandlades en äldre kvinna till döds i det spanska samhället Ulldecona. Tidigt på morgonen den 9 april 2011 misshandlades ett äldre par svårt när 27-åringen tillsammans med två andra ligamedlemmar rånade paret, 70 och 73 år, i deras bostad mellan Useres och Costur.

Misshandeln beskrivs som mycket brutal då parets händer och fötter bands med tråd och de lämnades inlåsta i nästan 20 timmar med ansiktet nedåt tills de hittades av dottern. Vid tillfället kom de tre männen över 1.000 euro i kontanter samt smycken till ett värde av 35.000 euro.

Annons

En Europeisk arresteringsorder var utfärdad på 27-åringen via Interpool. Förutom mordet i Stockholm har mannen utfört rån i flera europeiska länder. De övriga två ligamedlemmarna har gripits och sitter frihetsberövade vid en anstalt i Tarragona.