Det kommer att skrivas historia i Fuengirola den 2 till 4 januari då det blir ”mapping” på fasaden till kommunhuset. Det är Fuengirolas satsning på projektet ”Arvet från de katolska monarkerna” där en bildvisning under temat ”Det aktuella och medeltida Fuengirola” kommer att visas och blir den första som anpassas för personer med funktionshinder.

Vid en presskonferens under lördagen berättade borgmästaren Esperanza Oña (PP) att en ”mapping” är en teknik som används för att skapa bilder eller videor som visas på tredimensionella objekt eller arkitektoniska konstruktioner.

Den plats som valts är Fuengirolas kommunhus där en serie av speciella bilder kommer att visas som gör det möjligt för allmänheten att resa tillbaka i tiden, eller från medeltiden till dagens Fuengirola.

Genom en mobil app kommer det att bli möjligt för personer med funktionshinder att lyssna till en syntolkning. När det gäller personer med hörselnedsättningar reserveras platser i närheten av ljudsystemet så att de kan uppfatta intensiteten i det soundtrack som följer med bilderna.

Annons

Satsningen kommer inte att kosta några pengar för kommunen då Vodafone samarbetar i projektet. Bildvisningen på kommunhusets fasad visas klockan 19, 20 och 21 den 2 till 4 januari. Den 4 januari blir det även en visning klockan 22.