Välgörenhetsorganisation Cáritas beklagar i ett officiellt uttalande att de har gjort skillnad mellan ”vanligt folk” och ”zigenare” i samband med information om klädinsamling i La Coruña.

Vi beklagar djupt att det råkade bli på detta vis, att vi gör skillnad på ”vanligt folk” och ”zigenare” i samband med en klädinsamling, säger välgörenhetsorganisationen Confederación Cáritas Española i ett uttalande enligt nyhetsbyrån Europa Press.

Informationen om klädinsamlingen hade gått ut via ett socialt nätverket. Det gick att lämna in kläder på tisdagar mellan klockan 9 och 11 för ”personas en general” (folk i allmänhet) och på torsdagar samma klockslag för ”gitanos” (zigenare).

”Detta går helt emot de djupa värderingar som denna institution har och det arbete vi utför varje dag utan åtskillnad av folk. Det inträffade ska inte upprepas igen” skriver organisationen.

Annons

Cáritas Española passar samtidigt på att tacka alla de 79.000 frivilliga som varje dag arbetar och kämpar hårt för att uppnå ett pluralistiskt och bra samhälle.