Utkastad från den lokala baren för att ha rökt och en borgmästare som blev dödshotad. Det gick hett till i det lilla samhället Alfarnate där två personer, 25 och 20 år, greps för att ha hotat borgmästaren med en stor kniv. Guardia Civil har identifierar ytterligare tre invånare för att ha varit inblandade i ett bråk som slutade med att en fick en flaska i huvudet och fick sys.

Det var tidigt i söndags morse som borgmästaren i Alfarnate i Axarquía, Juan Jesús Gallardo (PSOE) blev hotad av en grupp personer, samtliga marockaner och invånare. Guardia Civil grep två personer som senare har blivit släppta. De är fortsatt misstänkta för störande av allmän ordning, grov misshandel och hot.

Guardia Civil har identifierat ytterligare tre personer för att ha varit inblandade i bråket. En sjätte person söks men har ännu inte identifierats och lokaliserats.

Samtliga sex personer var utrustade med knivar och käppar. Borgmästaren fick fly hals över huvud till det lokala kommunhuset.

Diario SUR uppger att Guardia Civil beslagtagit två 20 centimeter långa knivar samt en käpp. Av de som greps förekommer 25-åringen i belastningsregistret sedan tidigare för att ha misshandlat en läkare i samhället så sent som i februari.

Upprinnelsen till bråket enligt borgmästaren var att en av männen blev utkastad från en bar efter att ha börjat röka inomhus. Då började mannen och dennes kompisar att kasta flaskor och glas mot borgmästaren och ägaren, som träffades i huvudet och senare fick sys med flera stygn.

Det var när borgmästaren följde barägaren till läkarmottagningen som en grupp på sex personer gick till läkarmottagningen för att fortsätta bråket.

När Guardia Civil kom till platsen kunde de överraska männen varpå två av dem greps. En av männen flydde till fots och har inte kunnat lokaliseras.

Alfarnate har 1.039 invånare.