En och en halv månads väntetider och långa köer vid Málagaprovinsens nio bilbesiktningar. Både privatpersoner, yrkesverksamma och transportföretag riktar kritik mot det offentliga företaget Veiasa för deras brist på personal.

De senaste dagarna har vi kunnat läsa flera artiklar i den spanska lokalpressen på Costa del Sol hur bilbesiktningen upplevs ha kollapsat. Diario SUR berättar om Sergio Rosas som vid tredje tillfället lyckades få sin bil besiktad. Då hade han ställt sig i kön klockan 03.30 på natten för att få en tid när bilbesiktningen ITV (Inspección Técnica de Vehículos) öppnade klockan 06.45 i industriområdet El Viso i Málaga.

Det råder stora förseningar vid de nio stationerna i provinsen Málaga. Först i slutet av februari månad går det att få tid för besiktning vid några stationer. Vid några stationer finns det lediga tider först i mitten av mars månad. I Mijas (bilden) får du vänta till början av mars om du ska boka tid idag.

Pensionsavgångar har gjort att det råder brist på personal vid det offentliga företaget Veiasa (Verificaciones Industriales de Andalucía) som utför besiktningarna.

Annons

Regionalregeringen Junta de Andalucía säger att problemet kommer att vara löst inom några dagar men de säger inte hur det ska lösas skriver Diario SUR på fredagen.

Förseningar på en och en halv månad och mängder av fordonsägare som står i kö tidigt från gryningen skapar stor irritation.

PSOE och fackföreningen UGT säger att bristen på personal är avsiktlig då regionalregeringen med avsikt vill försämra tjänsten för att sedan driva igenom att den ska privatiseras.