Den regionala andalusiska regeringen inför förbud på elektroniska cigaretter i flera offentliga byggnader. Förbudet gäller i första hand sjukhus och skolor. Dessutom kommer regionalregeringen att sätta stopp för offentlig annonsering när det gäller elektroniska cigaretter.

Departementet för hälsovård har även tillsatt en grupp som ska titta över effekterna på hälsan när det gäller användningen av elektroniska cigaretter. Bruket av E-cigaretter ska regleras.

E-cigaretter, eller elektroniska cigaretter, består egentligen av flera olika produkter: En vätska, nikotin eller andra ämnen, som förångas och inhaleras som rök, en förångningsmekanism och ett batteri som driver mekanismen

Elektroniska cigaretter är elektroniska apparater som normalt förångas en blandning av nikotin, propylenglykol och andra kemikalier.

Annons

Nyligen lade Agencia de Salud Pública i Katalonien (Aspcat) ett lagförslag om att förbjuda E-cigaretter i den regionen. Det har regionalregeringen Generalitat godkänt och förbudet träder i kraft 2014.