Den lilla undervattensvärlden vid La Herradura döljer fantastiska skatter på botten. Tusentals snorklare och dykare kommer till Marina del Este varje år från hela världen för att studera undervattensvärlden i det kristallklara vattnet.

Även om området vid Punta de la Mona betraktas som specialskyddsområde, ZEC (Zonas de Especial Conservación) har det inte unikt skydd. Stora och mindre båtar korsar över området varje dag.

För att skydda områdets unika miljö ber nu Almuñécar kommunernas samfällighet om hjälp och stöd att skydda området ytterligare. Daniel Barbero, kommunalråd inom turism, vill se tydligare krav på hur båtarna kan ta sig från fritidshamnen Marina del Este och ut på havet utan att inkräkta på de känsliga vattnen.

Dessutom får inte båtarna komma närmare stränderna än 200 meter för att skydda badgäster men även livet under vattenytan.

Annons

Almuñécar- La Herradura är ett undervattensmuseum som måste skyddas fullt ut. Målet är att med hjälp av kommunernas samfällighet och regionalregeringen få bidrag till att upprätta korallkammare och införa permanenta skyddsåtgärder så att områdets undervattensvärld kan bevaras.