Margit Björkman från Haparanda, Niki Marko från Stockholm och konstnären Elaine Carlton från England är tre kreativa konstnärer som arbetar med olika material, med allt från färg till tyger som skapar en annorlunda stil.

Margits valda tema för sin konst är dörrar och fönster i olika stilar och oväntade färger. Foton som har blivit tagna i olika länder har använts som inspiration för hennes målningar.

Niki har inspirerats av av olika aspekter i livet blandat med humor. Hon har också fångat fart och detaljer i porträtt av människor och varelser i starka färger.

Elaines inspiration kommer från Andalucia. Hettan av solen som påverkar färger, textur och innehåll.

Annons

Dessa konstnärer har funnit varandra på Costa del Sol och har nu en utställning på Centro Cultural la Cala de Mijas. Vernissage den 3:e Februari kl 20:00 med vin och tappas. Utställningen är sedan öppen 3 feb – 19 mars, måndag – fredag på Plaza del la Cala.

Den 2 februari klockan 20 är det även vernissage på galleri La Perla i Los Boliches, Fuengirola. Den som ställer ut heter Gunn Jonsson Shabetai och är specialiserad på Visiones en Blanco. Utställningen pågår till den 27 februari.

Galleri La Perla ligger på Av de los Boliches 59 och ägs av Kimmo som är en mycket duktig konstnär och har ställt ut på Solkusten många gånger.