Det svenska paret satt och drack kaffe på altanen när de observerade en man i en gummibåt som drev ut i havet utanför Fuengirola. Tack vare att det svenska paret larmade polis kunde mannen i gummibåten räddas. Av Ola Josefsson
– När vi först observerade mannen med gummibåten låg den ett stycke utanför piren vid Torreblanca. Mannen hade ingen livfäst vilket var oroväckande. Vi kunde se hur frånlandsvinden tog tag i gummibåten som kom längre och längre ut i havet. Det var skrämmande och det gick fort, säger Carola Nicklasson till Svenska Magasinet.
– Vi gick upp på takterrassen och med hjälp av en stjärnkikare såg vi att mannen som vi uppskattar i 60-årsåldern var trött, sträckte upp armarna och ropade på hjälp utifrån havet, men ingen hörde honom, berättar Carola Nicklasson som tillsammans med sin man Stig upptäckte gummibåten.
Carola gick ned till strandpromenaden och piren för att få tag på polis. Samtidigt stod Stig kvar på takterrassen och höll uppsikt över mannen med gummibåten långt ute till havs genom stjärnkikaren.
– Jag gick in på restaurangen vid piren där personal hjälpte mig att ringa 112 och jag fick tala engelska med en person. En halvtimme senare kom Guardia civil och sjöräddningen från Benalmádena.

Med hjälp av stjärnkikaren på takterrassen kunde det svenska paret följa dramat.
– Vi uppskattar att gummibåten låg 8 kilometer utanför kusten när sjöräddningen kom. Tack vare stjärnkikaren förstod vi att det var en kritisk situationen. Med blotta ögat var mannen bara en prick ute till havs, säger Carola Nicklasson till Svenska Magasinets nätupplaga.

Händelsen inträffade strax före klockan nio på söndagsmorgonen då paret Nicklasson som bor utmed strandpromenaden i Torreblanca i Fuengirola upptäckte mannen. Vid tiotiden kunde mannen med gummibåten räddas ute till havs av Guardia Civils sjöräddning.
– Genom stjärnkikaren kunde vi följa räddningsinsatsen när de tog upp mannen i båten och förde honom till småbåtshamnen i Fuengirola, berättar Carola Nicklasson som tillsammans med Stig driver Hostal Marbella i Fuengirola.