I morgon blir det rättegång i domstolen i Pamplona för en servitör som har videofilmat sina kunder på en toalett i baren där han arbetade. Polisen har identifierat 130 av de kvinnor som har blivit filmade, 22 av dem var minderåriga och 120 av brottsoffren har lämnat in en anmälan.

98 av dem karakteriseras som integritetsbrott som har ett straffvärde på 2,5 års fängelse och 22 av dem räknas som grovt integritetsbrott och där är straffvärdet 4 års fängelse. Till skillnad mot i Sverige så läggs fängelsestraffen ihop i Spanien så åklagaren yrkar på 333 års fängelse. Dessutom yrkas på ekonomisk ersättning på 176.000 Euro för offren.

Händelsen inträffade på en bar i staden Tafalla (Navarra), där den tilltalade 36-åringen arbetade. Den olagliga ”videoövervakningen” inträffade från augusti 2014 till janurari 2015, den tilltalade hade placerat en dold kamera som fokuserade direkt på toaletten. Den tillät honom att få ”skarpa bilder av intima delar”” på kunder i alla åldrar. Bilderna lagrades i diverse mappar på en dator.