Personerna frihetsberövades efter att ha utfört omkring 10 rån i Marbella. De utgav sig för att vara turister i staden och genomförde brotten iförda solglasögon, badkläder och hattar för att försvåra identifieringen. 

Den nationella polisstyrkan kunde i förra veckan gripa tre personer i Marbella som misstänks för en rad husrån i staden. Polisen anser därmed att man stoppat ett kriminellt nätverk som är kopplat till minst nio inbrott. De tre misstänkta ska ha jobbat på samma sätt när de utfört brotten. De klädde ut sig som typiska turister och använde samma metod när de forcerade låsen. 

Utredningen började i juli efter att ett antal liknande rån i bostäder rapporterats under sommaren. Polisen misstänkte snabbt att minst tre personer var inblandade och nu har alla gripits. Enligt undersökningarna ska två av dem ha utfört de faktiska inbrotten medan den tredje höll utkik. 

Två av de misstänkta var på väg att lämna landet när de stoppades av polisen vid Malaga flygplats. Den tredje greps vid ett tidigare skede i utredningen.  

Vid två husrannsakningar hittade polisen en stor mängd smycken, lyxväskor, fem exklusiva klockor, märkeskläder och 18 595 euro i kontanter. De har också tagit ett fordon där man hittat verktyg av typen som använts vid inbrotten i beslag.