Hösten är här och med den kommer det ofta en längtan efter nya rutiner och tankar på att göra förändring, stora eller små. Kanske tänker du äntligen ta tag i träningen som halkat efter, renoveringen som måste göras, resan du drömt om eller bara försöka ge dig själv mer tid.

EvaLotta Pettersson, chefredaktör

Tid är verkligen något de flesta av oss tycker vi har för lite av, vi hinner inte allt vi önskar hinna med, dygnet har för få timmar skojar vi ofta om på kontoret men sanningen är väl den att det är prioriteringarna av vår tid vi måste bli bättre på.

Sen jag flyttade till Spanien har jag så många saker på min lista jag ännu inte har hunnit med, tråkigt tycker jag men nu till hösten ska det bli av det lovar jag mig själv. Det är ju inga stora saker, den stora förändringen för mig och familjen var när vi bestämde oss att äntligen flytta till Spanien – nu när jag är här är det bara små saker jag drömmer om. Mer tid med min son som bor kvar i Sverige och övriga familjen och vännerna där. I övrigt känns det verkligen som att jag har allt, inget överflöd av nått mer än ro och hälsan. Kan man önska nått mer?

Alla har vi säkert någon nära och kär som drabbats av den brutala sjukdomen cancer i någon form, själv har jag en riktigt nära vän som nyligen drabbats hårt och mina tankar att hjälpa är lite extra starka i år under rosabandetmånaden. Så i detta oktobernummer har vi i Svenska Magasinet valt att vi att gå i ”rosa” och vi hoppas att du som läsare vill bidra till vår insamling som vi har i samarbete med Cancerfonden.

Här handlar det verkligen om tid! Att skänka just det du kan för att ge mer tid och resurser till en oerhört viktig forskning och mer tid för min vän och alla andra som drabbas.

Läs mer om vår insats och hur du kan hjälpa på sidan 57 – vår insamling pågår till nyårsafton.

I övrigt fyller vi oktobernumret med tips på pasta viner – aldrig är det väl så gott med pasta och ett gott vin som på hösten? Du hittar tips på saker att göra i Málaga, du får inspiration i vår krönika och av vår kåsör och jag hoppas att du ska se de förändringar vi känner att Svenska Magasinet ropat efter ett tag.

Koka dig en god kopp kaffe och njut av våra nyheter och inspireras av våra annonsörer och ge dig själv en stund av tid, ta vara på den – det är du värd!