Toppa pavlovan med dina favoriter av färska bär. Du kan även byta ut lemoncurd till limoncello om det bara är vuxna som ska äta.

Värm ugnen till 175°. Sänk till 130° när du ställer in plåten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1-1.15 tim. Stäng av ugnen och låt stå till ugnen svalnat.

Vispa äggvitorna och saltet till ett mjukt skum. För att få bästa resultatet är det viktigt att använda så färska ägg som möjligt samt att äggvitorna är rumstempurerade.

Tillsätt strösocker och vaniljsocker lite i taget. Vispa till sockret löst upp sig. Vänd försiktigt ner majsstärkel- sen och vitvinsvinägern.

Lägg smeten på ett bakplåtspapper och forma till en rund form ca 20 – 24 cm diameter.

Vispa grädden. Grädden vispas bättre om du lägger till en nypa salt. När du kommit halvvägs med grädden kan du blanda ner florsockret. Grädden är klar när du kan skapa små toppar med vispen. Rör ner mascarponen och lemoncurden.

Du kan vispa långsamt om du behöver få lite stadigare konsistens. Förvara i kylen till det är dags att garnera och servera.

INGREDIENSER:

4 äggvitor
1⁄2 krm salt
2 1⁄2 dl strösocker
1 1⁄2 tsk majsstärkelse 1 1⁄2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl vispgrädde
1 dl mascarpone
2 msk florsocker
3 msk lemoncurd

Talkspices.com

C/ Pintor José caballero 32 local 11 San Pedro de Alcántara
Tel: +34 722 60 50 10

Redaktionen SvM

Redaktionen SvM

Redaktionen