Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Räkna med 4-5 havskräftor per person. Beställ gärna levande alternativt råa hos din fiskhandlare.
Dela på längden och ta ut magsäcken. Lägg bakpapper i botten på 2 ugnsplåtar. Placera kräftorna med skalsidan neråt och bred örtsmöret på köttsidan. Toppa med timjankvistarna och grädda i 250 grader med grill.
Ta en plåt i taget högt upp i ugnen. Har du råa kräftor ca 5 minuter, kokta ca 2 minuter. Häll det smälta smöret i en skål. Supergott att doppa med gott bröd.
Ingredienser:
350g smör
50 g majonnäs
35 g finhackad vitlök
1,5 dl finskuren dill
1 msk finskuren rosmarin
1 msk finskuren salvia
1 msk finskuren basilika Finhackat citronskal
0,75 dl pressad citron
Salt och peppar
Toppa med några kvistar timjan.