Snacka om fjäder i hatten. Real Club de Golf Las Brisas i golfdalen Nueva Andalucia har blivit framröstad som bästa golfbana av Europas professionella damspelare.

I höstas spelades Andalucía Costa del Sol Open De España här där indiskan Aditi Ashok vann före Anne Van Dam från Nederländerna och hemmaspelaren Ana Peláez.

En golfbana i absoluta toppform. Det var omdömet bland spelarna på Ladies European Tour om Real Club de Golf Las Brisas. Priset presenterades av tourens ordförande Davide Lantos vid en pressträff i London.

Las Brisas kom på delad förstaplats tillsammans med DLF Golf and Country Club i Indien.

Läs mer: Las Brisas – En helig golfbana

Annons

Real Club de Golf Las Brisas är designad av Robert Trent Jones Sr 1968. Vid en ombyggnad 2015 bidrog bandesignen Kyle Phillips till hur Las Brisas ser ut idag.

Vad som gör Las Brisas unikt är att runt banan finns det växter planterade som kommer från världsdelar som Afrika, Asien och Amerika.

Las Brisas director Paul Muñoz sager:

– Hela klubben delar på detta pris. Det är en gemensam insats från hela teamet på Las Brisas från styrelsen som har varit helt engagerad till vår Greenkeeper, Rafael González-Carrascosa och samtliga anställda.

– Att få priset är en inspirationskälla till att fortsätta arbeta med samma entusiasm och engagemang för att skapa bästa möjliga upplevelse till våra medlemmar, gäster och besökare.