Las Brisas är inte en pärla, här talar vi om en ädelsten av högre valör. Greenfeen är minst sagt tilltagen, men närmare golfens himmelrike än så här tror jag inte att man kan komma. Av Philip Nevhage

Egentligen är de flesta ord överflödiga kring denna golfbana. Detta till trots tassar jag försiktigt in med några, i mitt tycke, väl valda ord kring detta ”tempel”. Kanske är just ”tempel” en lämplig utgångspunkt? Per definition är tempel en byggnad avsedd för t.ex böner, offerritualer och andra riter, och såsom inbiten tillika mångårig golfspelare har jag inte sällan bett en bön för att bollen ska klara sig när den seglar iväg nära out of bounds. Och offerritual skulle i så fall vara när jag ska välja endast 14 klubbor trots att jag lätt skulle kunna ta med mig 18-19 stycken.

Vindarnas golfbana
”Las Brisas” översatt till svenska är ”vindarna” och nog är det ett passande namn, eftersom vindar från havet alternativt bergen finns närvarande, därtill kan skapa rejäla funderingar på val av klubba och slag. Just denna dag rådde en svag sydlig vind som gav en behaglig fläkt när jag passerade vakten, som vänligt hälsade mig välkommen. Ett gäng småfåglar serverade en vacker serenad (låt vara lite för tidigt framförd, men teetime vid twilight drar ju mot kväll/natt) och en svalkande öl senare värmde jag upp på drivingrangen där vackert anlagda pyramider med rena, fina och hela rangebollar var placerade vid varje matta. En fantastiskt fint anlagd range där jag skulle kunna stå och träna timtals om det nu inte var för teetime.

Laguppställningen var som följer; nyputsade FootJoy på fötterna, en ganska ny Titleisthandske i cabretta, Maui Jim-solbåge på näsan, rensade skåror i mina vackra Tom Wishonjärn 575 mmc/forged, tvättade lädergrepp på järnklubborna, en 8,5 graders Titleist 915 D3-driver därtill en Ping Anser X-putter och två nyspårade (för bästa spin) Vokeywedgar… jajamen, jag var redo.
Men ändå inte helt redo kan jag säga. Ni som inte har varit på Las Brisas föreslår jag ett besök där framförallt om ni är golfspelare men även som restaurangbesökare. Jag sammanfattar golfbanan med följande; enastående skötsel, fantastisk sand i bunkrarna, otrolig finish och speed på greenerna, makalöst vackert utlagda hål och som kronan på verket …. håll i er … det går bara inte att se övergången mellan puttinggreenen och ettans backtee. Detta vittnar om vilken kaliber denna bana ståtar med!

En ädelsten
Interiört sett vittnar restaurangen kanske lite om svunna tider, men golf ska vi ju spela i vackert väder och då vill jag mena att uteserveringen är lite av restaurangens lejonklo. Medelhavet gnistrar förföriskt ikapp med vackert lagda vattenhinder som dekoreras med vit bunkersand och vackert gröna greener. Att vara fågel och ha översikt på denna anläggning är sannolikt ett av skälen till att jag serverades serenaden.

Las Brisas är inte en pärla, här talar vi om en ädelsten av högre valör. Greenfeen är minst sagt tilltagen, men närmare golfens himmelrike än så här tror jag inte att man kan komma. Tillönskar dig en angenäm runda och glöm inte ett besök på rangen!