Mitt emellan Calle Moncayo, eller hungergatan som vi säger, och strandpromenaden i Fuengirola hittar man en liten pärla. Restaurangen som heter Chez Boyejo serverar mat som får det att vattnas i munnen, tillagad med kärlek till det franska köket och med verklig kunskap om vad man kan göra med lokala högklassiga produkter. Text och foto: Erixon Consulting

Ägaren och köksmästaren heter David Boyejo Oluneye och det är hans andra förnamn som restaurangen namn kommer ifrån.

Vi fick tillfälle att prova de två rätter som just nu är populärast. Min man fick Magret de Canard, anka stekt i panna till perfektion. Dock var det vad som serverades till som fick oss att höja på ögonbrynen och det av förtjusning! En mycket smakrik apelsinsås och en puré gjord av morot och apelsin (!). Färggrant och mycket gott, som vi verkligen kan rekommendera!

Jag åt en hemlagad hamburgare som var absolut den bästa jag har ätit. Den serverades med en sås, karamelliserad lök och tomat. Brödet var givetvis hembakat. Pommes frites serverades i en separat skål. Detta var verkligen inte en snål portion, men det var så gott så jag tömde tallriken till sista smulan. Till detta fick ett mycket gott vin, husets röda, Chapitre från Côtes du Rhône.

Efter detta blev vi övertygade om att prova en liten dessert! Chokladmousse, den var fantastisk och mycket smart serverad, se bilden.

David har arbetat som kock på ett antal restauranger i Frankrike, även sådana som har Michelin stjärnor. Detta skiner igenom i hans matlagningskonst, men det är inte bara det. David är otroligt trevlig och även om det bara är han i köket, så tar han sig tid till att träffa sina gäster och byta några ord med dem. På TripAdvisor kan man se det ena betyget efter det andra med 5 stjärnor, restaurangen Chez Boyejo och köksmästaren David är definitivt värda all beröm. Titta gärna in på hemsidan chezboyejo.com där finns info om öppettider, meny plus lite till.