Äntligen har sol och värme kommit till Costa del Sol och hos restaurang El Sombrero i Marbella fyll s både matbord och solsängar igen. Finns det något trevligare än att luncha på stranden med fötterna i sanden, solen skiner och man hör havet i bakgrunden? På restaurang El Sombrero träffar vi de svensk-spanska syskonen Natalie, Mikael och Nicolas som för dagen bjöd oss att smaka den ena rätten bättre än den andra. Vi började med en otroligt läcker ”pulpo al ajillo”, bläckfisk i vitlök med klös i, chilli och cherrytomater ingår i såsen.

Den purfärska bläckfisken smälte i munnen. ”San Pedro al champan” smakade helt underbart med en riktigt fluffig cava sås, musslor, räkor och ris. Riset är jättegott, av typen bomba, ett rundkornigt ris som mest används till paella, men om någon föredrar potatis till fisken, så säg bara till. Cavasås passar suveränt bra till all vit fisk och räkor.

Paella är något de kan på El Sombrero och den med hummer är ny för säsongen. Riset har massor av goda fiskbitar med hummer, räkor och musslor dekorativt liggande på topp. Sardiner, räkor och annat grillas på spett varje dag på öppen eld. Och för er som föredrar kött.

Till sist vill vi slå ett slag för de helt fantastiska hemlagade färska efterrätter som serveras på El Sombrero. Citronfromage med smulade kex och mjuk maräng på toppen, underbart smarrig t . Mjuk cheesecake med hallon confit, oemotståndlig. Maracuya med vit chokladmousse, brownie…..

Annons

Så säg inte nej tack till en dessert, beställ en med två skedar, dela och njut!

Ni hittar El Sombrero en trappa ner från strandpromenaden i Marbella, strax väster om småbåtshamnen.