Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform (ca 20x10cm) med laktosfritt smör eller kokosfett och ströa med kokos eller havregryn.

Rör samman mjölet, bakpulver, 1⁄2 tsk bikabonat, kanel, vaniljsocker och salt. Ställ åt sidan.

Talkspices.com
C/ Pintor José caballero 32 local 11
San Pedro de Alcántara
Tel: +34 722 60 50 10

Mosa bananerna i en bunke, addera honung, ägg, kokosolja och äppelcider- vinäger. Rör ihop till en krämig smet. Rör ner de torra ingredienserna. Om du har extra varianter som nötter eller bär, vänd försiktigt i dessa i degen. Lägg smeten i brödformen, skär bananen på längden i tunna skivor och lägg ovanpå smeten.

Alternativt i muffinformar. Stryk lite hounung på bananen och strö gärna lite kokos om du har. Baka i ugnen ca 40-50 minuter. För att vara säker stick ner en tandpetare efter 35 min, upprepa med några minuters mellanrum och när ingen deg fastnar är den klar. Det kan bli lite olika beroende på ugn. Låt den svalna i ca 10 min innan du stjälper den ur brödformen. Låt svalna ytterligare på galler och under en ren kökshandduk.

Bananpannkaka:

2 ägg
1 banan
1 msk vetemjöl alternativt valfritt glutenfritt mjöl

Vispa upp ägget rör ner mjöl samt en mosad banan. Går även att göra fattiga riddare. Bara doppa en skiva bröd i smeten och stek. Gott med sylt,
kanel och socker eller
extra skivad banan.

INGREDIENSER:

3 medium mogna bananer + 1 extra till garnering

3 msk honung eller agave

2 tsk vaniljsocker

2 stora ägg

2 msk kokosolja (smält o låt svalna)

1 tsk äppelcidervinäger 3,5 dl kikärtsmjöl
1tsk bakpulver
1⁄2 tsk bikarbonat

1 tsk kanel eller kardemumma 1⁄4tsksalt

Valfria goda varianter med gott du kanske har hemma:

1 rågad dl chocolate chips
1 rågad dl grovt hackade valnötter eller pecannötter 2 dl blåbär eller jordgubbar

Redaktionen SvM

Redaktionen SvM

Redaktionen