Den spanska storklubben visar verkligen att de vill höra till den absoluta toppen i Spanien även när det gäller damlag.

Svenska Magasinet hade den 19 juli nöjet att rapportera att Kosovare Asllani hade värvats som Real Madrids första ”Galactica”. Den spanska tidningen Sport uppger nu att landslagskollegan Sofia Jakobsson gör henne sällskap i Madrid. Hon bli i så fall ”Galactica” nummer tre efter Asllani och den brasilianska stjärnan Thaisa.

Sofia Jakobsson var en av nyckelspelarna i det svenska landslag som i somras tog brons i VM i Frankrike. Hon hörde under förra säsongen till den franska klubben Montpellier, en klubb som hon lämnade innan VM och och var därför klubblös fram till nu. Hon kommer att spela för CD Tacón i den spanska högsta ligan, klubben kommer om ett år att förvandlas till Real Madrid. Anledningen till att de inte redan nu kan byta namn till Real Madrid är teknikaliteter i det spanska regelsystemet. Av Jonny Erixon

Sofia Jakobsson är 29 år och kommer ursprungligen från Örnsköldsvik, mellan 2007 och 2011 spelade hon i Umeå IK och tog då hem 2 SM-guld, hon debuterade i det svenska landslaget 2011. Förutom spel i Montpellier mellan 2014 och 2019 så har hon även Cloppenburg, Chelsea och Rossiyanka i sin meritlista. Säsongen 2014/2015 blev hon vald till den franska ligans bästa spelare.

Annons

Relaterad artikel: Svensk fotbollsspelare värvad av Real Madrid.

Bildtext: Sofia Jakobsson, foto: Anders Henrikson (Wikimedia Commons).