Den populära kulturfestivalen i den lilla bergsbyn Guaro går av stapeln den 7 och 8 september. Invigningen är på fredagen klockan 20:30 i Centro Cultural Al-Andalus.

Festivalen är framförallt känd för att Guaros gator belyses med över 25.000 stearinljus som ger den en trolsk och medeltida stämning. Under dessa två dagar blir Guaro mötesplatsen för andalusisk musik, kultur och gastronomi, det blir dessutom mer exotiska inslag som musik från Mellanöstern och Dervishdans.

Det blir också parader, workshops, utställningar, berättande, konsthantverk och gastronomisk souk. Som under tidigare år blir det högklassiga konserter i ”Auditorio de la Luna Mora”. Två tunga namn är i år Nina Pastori som uppträder på fredagen den 7/9 klockan 23:00 och flamencorockbandet Triana som intar scenen på lördag klockan 23:00. Festivalen går i Guaro som ligger naturskönt beläget i bergskedjan Sierra de Las Nieves. 48 km från Málaga, 35 km från Fuengirola och 22,5 km från Marbella. Men på grund av den stora tillströmningen av besökare kommer den enda tillfartsvägen med bil att vara vägen från Coín till Guaro (A-7102), där en stor parkeringsplats har anordnats. Vägen från Monda till Guaro kommer att vara stängd och endast användas som nödutgång (Vägen stängs klockan 18:00).

Från parkeringsplatsen till själva Guaro går det bussar från 18:00 till 05:00 båda dagarna, kostnad 1 € per person tur och retur. Själva festivalen är gratis, men det är inträde till konserterna med Nina Pastori och Triana, biljetter går att köpa on-line.

Annons

Mer information med hela programmet för festivalen finns här: www.lunamoraguaro.es