Årets planerade upplaga av Volvo World Match Play Championship är inställt på grund av att det inte passade in i Europatourens spelschema och därmed kunde garantera att alla de bästa spelarna kunde delta. Nytt datum blir istället 19-22 maj 2011 på Finca Cortesin.

I ett pressmeddelande sägs orsaken vara att “det globala spelschemat blir alltmer överbelastat under höstmånaderna med de turneringar som redan ligger och de nya som tillkommer i Europa och Asien”.

Arrangörerna vill ge Volvo World Match Play Championship ”den plats tävlingen förtjänar” och har därför flyttat den till maj. Förra året spelades tävlingen i månadsskiftet oktober/november.

Det nya permanenta datumet för tävlingen är säkrad i ett fyraårigt avtal.
Förutom nytt datum, kommer också startfältet på 16 spelare att utökas till 24, och prissumman höjs till 3,4 miljoner euro, med ett förstapris på 800.000 euro, den högsta prissumman på Europatouren utanför Majors, World Golf Championship-tävlingarna och Dubai World Golf Championship.

Annons

”Vi tror att det utvidgade spelfältet, med åtta trebollar kommer att bli än mer spännande”, förklarade Per Ericsson, VD för Volvo Event Management Golf.