Det belgiska kungahusets tidigare sommarresidens Villa Astrida i Motril har öppnat för allmänheten.

Med rundvisning och utställning i residenset som bär på många minnen av en gyllene epok.

En utställning visar en gyllene epok.

Kung Philippe av Belgien var där liksom Spaniens exdrottning Sofia, prins Nikolaus av Liechtenstein med hustrun prinsessan Margarita av Luxemburg, ärkebiskopen i Granada, José María Gil Tamayo, Motrils borgmästare Luisa García Chamorro plus många andra.

I måndags den 31 juli hölls en minnesceremoni på Villa Astrida då det var 30 år sedan den belgiske kungen Baudouin, bara 62 år gammal avled under sin semester sommaren 1993.

Läs tidigare artikel: Villa Astrida i Motril: Kungligt sommarresidens kan bli hotell

Annons

Under mer än 30 år tillbringade Belgiens kung Baudouin och drottning Fabiola sin lediga tid i residenset i Motril vars namn  ”villa Astrida” är uppkallad efter den svenska prinsessan Astrid som blev en mycket populär drottning i Belgien och älskades av en hel kontinent.

Trots att 30 år har gått sedan det tragiska dödsfallet så vill Motril kommun komma ihåg den gyllene epoken då det belgiska kungaparet regelbundet under jul- och nyårshelgen, påsken och sommaren besökte residentet. De rörde sig helt fritt och var mycket uppskattade av lokalbefolkningen.

Av det skälet har ett museum öppnats i Villa Astrida med en utställning och rundtur om det belgiska kungaparet Baudouin och drottning Fabiola.

Utställningen är öppen tisdagar till lördagar 10 till 15. Residenta i Motril går in för 4 euro. För övriga kostar det 6 euro.