De distraherade sina offer genom att dansar runt dem. Lokalpolisen beskriver det som en perfekt utförd dans men huvudsyftet var att plocka värdeföremål av turisterna skriver den spanska dagstidningen ABC.

Polisen har vid en razzia gripit sex personer, tre kvinnor och tre män, varav den äldsta är 33 år, efter att det inkommit rapporter om hur turister hade blivit bestulna på telefoner, plånböcker och andra föremål. Gärningsmännen har varit i verksamhet under natten och rört sig i centrala delar av Málaga med mycket turister.

En 40-årig kvinna från Valladolid är ett av offren. Hon berättar hur hon blev omringad av dansande män och kvinnor på calle Canasteros. Tack vare hennes uppgifter inledde nationalpolisen en razzia där personer utklädda i flamenco-kläder stoppades.

De sex personerna kunde senare identifieras och polisen har hittat rapporterade stulna mobiltelefoner.

Annons

Tillvägagångssättet med att flera personer distraherar sitt tilltänkta offer går under namnet ”modus operandi”. Vanligast är att använda en nejlika eller rosmarin för att sätta den i knapphålet på en jacka eller blus. Samtidigt blir offret bestulen.