Socialisternas stöd sjunker visar samtliga opinionsundersökningar. Socialistiska ungdomsförbund tar nu till allt radikala åtgärder för att varna folk för högerspöket, skriver dagstidningen ABC.

Tidningen skriver om PSOE:s taktik som beskrivs som ”Dobermantaktik” och som under det senaste dygnet kännetecknats av tvivelaktiga metoder. Det handlar om äldre Francofilmer, förolämpningar som ”mördare” och direkta hot.

Välmenande ord börjar ge vika för hot, aggression och video på Internet för att förstärka sitt budskap om högerspöket. Det gäller i synnerhet i kampanjer i Jaén, Granada och Málaga.

I en video, som heter Noticiario-Documental, som nu ligger ute på youtube så uppmärksammar den spanska motsvarigheten till SSU, Juventudes Socialistas de Málaga (JSA), Málagas borgmästare Francisco de la Torre med att han hade tjänstebil redan 1971.

Annons

Juventudes Socialistas de Málaga lanserar filmen på nätverket som visar borgmästare De la Torre vid ett tillfälle i byn Villanueva del Trabuco 1971 när han är president vid Diputación Provincial. Videon visar ”hur han går ur sin tjänstebil och deltar i ett evenemang med den tidens myndigheter”.

”Videon gör en resa tillbaka i tiden i vår provins och visar den faktiska historien om PP-kandidaten”, säger generalsekreteraren José Carlos Durán vid Juventudes Socialistas de Málaga.

Borgmästaren Francisco de la Torre skräder inte orden när han kommentarer filmen i dagstidningen ABC. Detta är ”en politik som saknar renlighet”. Han säger också att han uteslöts vid Diputación Provincial för att han ville ha förändringar och frihet.

Från Granada och Jaén kommer rapporter om hur PP-kandidater har blivit kallade ”mördare” av vissa PSOE-politiker. En händelse har även blivit polisanmäld. Du kan se filmen här