Nationalpolisen grep i morse tre advokater verksamma i Marbella och Málaga. De är misstänkta för penningtvätt och samröre med ryska maffian och ingår i “Operación Troika” som Nationalpolisen inledde i somras.

Enligt dagstidningen ABC så var det specialstyrkan från Unidad contra la Delincuencia y el Crimen Organizado (UDYCO) som arbetar mot den organiserade brottsligheten som grep advokaterna i deras bostad och kontor. De gripna är två spanjorer och en ryss med spanskt medborgarskap. Operationen leds av antikorruptionsåklagaren Baltasar Garzón vid Audiencia Nacional.

Totalt är 13 personer åtalade för olika brott som har begåtts sedan 1998. Brotten gäller penningtvätt och förfalskning av dokument samt skattebrott.

Enligt domaren ska alla vara knutna till den kriminella organisationen “Tombovskaya-Malysevskaya”.

Annons

Samtliga är kända sedan tidigare från kriminalregister i Ryssland och i länder som Schweiz och USA för mord, vapenhandel, utpressning, bedrägeri, smuggling, narkotikahandel och misshandel. I ligan ingår även juridiska och finansiella rådgivare som kanaliserar pengar genom brottslig verksamhet, skriver dagstidningen ABC.