Att den svenska kronprinsessan Victoria kände sig trakasserad av fotografer är ett stort problem för turistmyndigheterna i Almeria. Nu kräver borgmästaren och företagarna att kusten blir ”paparazzi-fri”.

Den svenska kronprinsessan Victoria och hennes familj ska enligt dagstidningen La Voz de Almeria känt sig så trakasserade av fotografer att de lämnade den lilla byn Aguamarga två dagar tidigare än beräknat.

Det är ett faktum som har skapat oro bland flera borgmästare i området Almeria och bland entreprenörer. Platsen är känd som lugn och fridfull där kändisar kan semestra anonymt utan att störas av media.

Ordföranden för kommunernas samfällighet ”Mancomunidad de Municipios del Levante Almeriense” och borgmästaren i Huércal Overa, Domingo Fernández, menar att paparazzi är en fara för hela Almeria-området.

Annons

Antonio Jesús Rodríguez som är borgmästare i Níjar kommun dit den lilla byn Aguamarga tillhör säger att ”vi måste hålla tyst i fortsättningen så att vi inte avslöjar vilka som gästar vår kommun”.

Antonio Jesús Rodríguez försvarar pressfriheten men varnar samtidigt för ”trakasserande paparazzi som kan gå till ytterligheter. Den svenska kronprinsessan var i Marbella ifjol och där kunde hon inte röra sig fritt på grund av dessa trakasserier. Det var en anledning till att kronprinsessan valde Almería för att njuta av känslan av anonymitet”.

Hotellägare och turistnäringen menar att paparazzi är ett gissel för en provins som försöker sälja lugn och anonymitet.

Foto: Kungahuset.se/Kate Gabor