Ett pendeltåg har kraschat i Barcelona under morgonen och omkring 56 personer skadades varav en allvarligt, enligt dagstidningen Diario SUR.

Olyckan inträffade strax efter klockan 7 på morgonen vid stationen Estacio de França i centrala Barcelona. Tåget körde av okänd anledning in i ett järnblock vid slutet på linjen. Vittnen berättar att det gick en kraftig stöt genom tåget som gjorde att människor föll omkull och skadade sig, en person uppges vara allvarligt skadad.

Det finns inga uppgifter om skadade svenskar. Bland de skadade finns en fransk och en rumänsk medborgare. Övriga är spanjorer.

Perrongen är avspärrad och polis och räddningstjänst arbetar på platsen. Övrig tågtrafik går dock som vanligt och är inte påverkad av olyckan. Myndigheterna uppmanade allmänheten att hålla sig borta medan räddningsarbetet pågick.
Uppdatering, 12:00
Enligt de senast uppgifterna från barcelonatidningen La Vanguardia så är det totalt 56 skadade personer, men bara en som är allvarligt skadad (skadad lunga). 19 personer har lättare skador och resten har mindre blessyrer. Ingen har förlorat livet.

Annons

Uppdatering, 13:50
Inga fler uppgifter om skadade, orsaken till olyckan är ännu inte utredd men det finns indikationer på att farten har varit för hög.

Uppdatering 15:40
Det uppges nu att den som var allvarligt skadad nu är utom fara. Vi avslutar nu bevakningen.