Swedbank inom Private Banking kommer att göra neddragningar vid sitt representationskontor på Costa del Sol. Den 31 maj slutar Olle Westerling och Christina Bergstén på kontoret i Nueva Andalucia, Marbella Av Ola Josefsson

Den 1 juni börjar Olle Westerling och Christina Bergstén på fastighetsbyrån The Real Estate Agency när man öppnar sitt tredje kontor på Solkusten, denna gång i Nerja.
Lars Friberg, Chef vid Swedbanks Private Banking säger till Svenska Magasinet:
– Egentligen är det inga revolutionerande grejer, vi justerar laguppställningen i en växande marknad. Vi har ju fastighetsbyrån eller The Real Estate Agency som det numera heter här i Spanien och som är en del av Swedbank och som expanderar väldigt kraftigt.
– Vi ser en expansion på den marknaden samtidigt som Kent Schanke blir kvar på banksidan vid Swedbank Private Banking i Spanien.
Efter sex år vid Swedbank slutar Olle Westerling och Christina Bergstén den 31 maj.
– Jag och Christina kommer att gå in som franchisetagare. Vi har jobbat ihop i elva år och vill fortsätta att jobba ihop. Visserligen har jag haft lite pensionstankar men jag kände att det var lite tidigt att gå i pension vid 59 års ålder och samtidigt vill jag vara aktiv i några år till, säger Olle Westerling.
Runt den 20 september räknar Olle och Christina med att kunna öppna ett kontor i Nerja.
– Vi tror på den delen av kusten och att det är något för oss att ta tag i. Vi kommer inte att vara anställda utan vi driver detta själva. Nu söker vi efter några mäklare som kan jobba med oss på Nerja.
– Det är alltid trist med neddragningar och när det blir så här. Samtidigt blir det roligt och stimulerande med nya arbetsuppgifter, säger Christina Bergstén.

Swedbanks kontor på Centro Comercial Plaza i Nueva Andalucia i Marbella kommer att bytas till ett mindre kontor i närheten. I framtiden kommer inte Swedbank att ha något bemannat kontor på Solkusten.

Enligt Lars Friberg kommer Swedbank i stället att trappa upp sin verksamhet med att rådgivare från Swedbank Luxemburg besöka Solkusten oftare.
– Våra rådgivarna ska vara mer frekventa nere i Spanien: Våra kunder ska kunna träffa rådgivarna oftare och ta del av information som rör gränsöverskridande frågor som när våra kunder flyttar mellan Sverige och Spanien, förklarar Lars Friberg som också ser ett ökat intresse för Spanien i Sverige.
– Kronan är stark och det är en stor skillnad jämfört med hur det såg ut för två år sedan. Samtidigt har priserna på bostäder sjunkit. Därför har Swedbank valt att expandera inom bomarknaden med konceptet The Real Estate Agency. Kontoret i Nerja blir den sjunde etableringen i Spanien.

Annons

En annan nyhet inför hösten blir att Michael Wolf, VD och koncernchef i Swedbank, besöker Costa del Sol under två dagar i november.