Làlia blir den första klubben i sitt slag på ön och ska ligga i hjärtat av Plaza Santa Eulàlia i Palma.

Man hittar den exklusiva klubben, som har utsikt över torget utanför, ovanför Cafè Plaça på Calle Moeri. Den drivs av tre svenska affärsmän, Anna Karlen, hennes man Pablo Sánchez och en ytterligare investerare, skriver Diario de Mallorca.

Klubben är endast till för medlemmar och är just nu inne i en slags provperiod för att få feedback och förbättra alla tjänster. Målet är att kombinera arbete med sociala möten. Det finns utrymmen för coworking och rum för möten och konferenser samt gym, restaurang och bar. Làlia slår officiellt upp sina portar i januari nästa år. 

”Vi söker personer med ett öppet sinne. Vi vill locka lokalbefolkningen och utlänningar som bor här eller har en stark koppling till ön. Det är ingen klubb för turister”, förklarar Pablo Sánchez som är född i Chile men uppvuxen i Sverige. 

Annons

”Vi har bott i det här området i fem år och vi letade efter en mötesplats för människor som påminner om oss själva. Personer som delar vårt intresse för hållbarhet, konst och kultur. Vi menar att det saknas sådana här utrymmen, där folk kan mötas och påbörja projekt i staden”, fortsätter han. 

Månadspriset för den privata klubben är 175 euro och man måste dessutom genomgå en antagningsprocess. Man kan göra en förfrågan på hemsidan och sedan kallas man på en intervju “för att se till att de som söker passar in bland de andra medlemmarna,” förklarar Sánchez. 

Sánchez och hans fru Anna Karlen äger redan två restauranger på Mallorca, En Placeta i Palma och Patiki Beach i Port de Sóller. Dessutom äger de gården Son Fiol i Consell som de ska göra till en country club och en plats för jordbruksturism. 

Har jobbat med fastigheter i London

Sánchez startade ett fastighetsföretag i London med sina bröder. På grund av olika projekt hamnade han på Mallorca och blev direkt förälskad i ön. Han blev kvar och har jobbat med att köpa fastigheter, bygga lägenheter och sälja dem i sju år. 

Den nya klubben ligger i byggnaden Santa Eulàlia som ägarna köpte 2017. Då stod den övergivet och höll på att ramla ihop. Nu har flera renoveringar och ändringar gjorts. 

På bottenvåningen finns olika arbetsytor, några är mer intima och andra har plats för flera personer att mötas. Det finns ett gym med tre separata ytor. Ett rum för styrketräning, ett för TRX och ett för konditionsträning. I gymmet kommer det dessutom erbjudas olika träningspass, både i grupper och med personliga tränare. På terrassen ska en urban trädgård anläggas så att folk kan njuta av det fina vädret. Tavlor, skulpturer och andra konstverk som pryder lokalerna är mestadels gjorda av lokala konstnärer. 

Arbets- och fitnessområden är endast till för klubbmedlemmar men en medlem kan bjuda upp till tre gäster att besöka restaurangen och baren.

Enligt Sánchez är öppnandet av klubben ett naturligt steg i öns utveckling. ”För utlänningar var Mallorca tidigare en plats dit de kom på semester eller för att gå i pension och spela golf. Nu finns det människor som kommer för att skapa sig ett liv, för att arbeta och för att ha det trevligt. På Mallorca letar man efter livskvalitet. Det är väldigt bra om man har små barn. Vädret är fantastiskt, tempot är långsammare och skolorna är bra”, avslutar han.