En Boeing 737 Max 8 från lågprisflygbolaget Norwegian står på marken i Málaga efter att den europeiska luftfartsmyndighetens beslut att förbjuda samtliga avgångar med den olycksdrabbade modellen. Planet skulle ha återvänt till Oslo i tisdags kväll med 177 passagerare säger Alfons Claver, kommunikationsansvarig vid Norwegian.

På flera flygplatser står nu många Boeing 737 Max 8 och 9 parkerade efter flygförbudet som trädde i kraft i tisdags. Norwegian har 18 modeller av det olycksdrabbade flygplanet, av totalt 134 flyg, de flesta Boeing 737-800.

Claver säger att den modell som står i Málaga, och som bär namnet Elsa Beskow efter den kända svenska författarinnan, har en kapacitet på 189 passagerare förblir stående på marken vid Málaga flygplats tills flygförbudet hävs vilket kan ta upp till åtta veckor.

Norwegian har inga Boeing 737 Max 8 stationerade på baserna i Spanien. Det plan som nu står på Málaga flygplats skulle i tisdags flyga tillbaka till basen i Oslo.

Annons

En talesperson för Norwegian säger till nyhetsbyrån EFE att passagerarna som drabbades i tisdags överfördes till ett hotell för att sedan bokas på andra rutter. De erbjöds även att få tillbaka pengarna.