Ett och ett halvt års fängelse blir domen för den svensk från Söderhamn som sålde en semesterbostad i Torrevieja som inte var hans. Dessutom döms mannens hustru till villkorlig dom med 160 dagsböter på totalt 32.000 kronor.

Därmed har en nio år lång hustvist i Torrevieja på Costa Blanca fått sin lösning i samband med en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt. Det svenska paret från Söderhamn var åtalade för grovt bedrägeri.

Paret sålde ett hus för nästan 1,4 miljoner kronor. När köparen kom till huset möttes han av ett hänglås på grinden. Köparna som kommer från södra Sverige firade nyår och semester i huset. När paret kom tillbaka var låsen utbytta och på grinden satt ett hänglås.

Det visade sig att en annan person än paret från Söderhamns kommun var lagfaren ägare till huset på Costa Blanca. Trots att paret visste att de inte längre var lagfarna ägare, sålde de huset vidare. Nu döms paret, som är i 70-årsåldern, för grovt bedrägeri.

Annons

Enligt Söderhamns-Kuriren omfattar mannens straff ytterligare ett grovt bedrägeri för fyra år sedan. Det handlar om att han vilselett en annan man från Söderhamns kommun som betalade 250.000 kronor för att bli delägare i ett bolag.