Spansk nationalpolis har gripit tre personer i Marbella och Alhaurin el Grande, misstänka för mordförsök på en svensk som skottskadades i Nueva Andalucia den 10 februari.

Enligt spansk polis rör det sig om en uppgörelse om narkotika mellan två svenska rivaliserande gäng.

De tre gripna vid polistillslaget som går under namnet ”Falla” är misstänka för mordförsök, olaga vapeninnehav, medlemskap i en kriminell organisation och dokumentförfalskning.

Svenska Magasinet har tidigare berättat om händelsen den 10 februari då en svensk man träffades av två skott. Enligt ögonvittnen ska två personer klivit ur en bil varav en avlossade flera skott mot svensken som promenerade på calle Yedras i Nueva Andalucia.

Annons

Han träffades i låret och armen. Han fördes till Costa del Sol-sjukhuset. Hans liv var inte i fara.

Läs mer: Spanien just nu: Köper du droger bidrar du till det dödliga våldet

Flera spanska medier uppger att det var två svenskar som besköts men att bara en träffades.

Mannen som är 22 år och är skriven på en adress i Stockholm ingår i ett kriminellt nätverk i Stockholmsområdet. Han förekommer i åtta förundersökningsprotokoll. 2017 dömdes han för narkotikabrott.

Tidigt i utredningen pekade händelsen på att det handlade om en fortsättning på det svenska gängkriget på Solkusten.

Utredarna som har samarbetat med svensk polis hittade nio tomhylsor på platsen samt vapnet som var slängt på en närbelägen plats. Med hjälp av kameraövervakning kunde polisen skapa sig en bild över gärningspersonernas flyktväg och fastigheten där de uppehöll sig.

Den 13 mars utförde polisen två husrannsakningar i Marbella och Alhaurín el Grand där tre personer greps. Polisen fann ammunition till det vapen som användes vid skottlossningen, skriver La Opinión de Málaga.

De gripna är mellan 24 och 31 år och tillhört ett rivaliserande kriminellt gäng med säte i Sverige. Två av dem har häktats.

Under en månads tid har fyra skjutningar inträffat på Solkusten, något som Svenska Magasinet tidigare har berättat om.