En svensk man i 80-årsåldern bosatt i ett samhälle på Costa del Sol har friats helt från anklagelserna till att han skulle ha misshandlat sin fru. Mannen som stod åtalad vid Juzgado de lo Penal i Ciudad de Justicia i Málaga riskerade ett fängelsestraff på tre år. Den svenske mannen har hela tiden nekat till anklagelserna.

Det var den 5 februari i år som den svenske mannen blev anmäld av en kvinnlig granne. Enligt den kvinnliga grannen i 40-årsåldern skulle den svenske mannen ha släpat in kvinnan i lägenheten genom att dragit henne i håret. Mannen ska även vid tillfället ha varit naken och hållit en kniv i handen.

I februari skulle en snabbrättegång ha hållits i Málaga. Den blev uppskjuten till 8 juni eftersom den kvinnliga grannen inte infann sig. Därefter har hon ändrat sitt vittnesmål och tagit tillbaka att mannen skulle ha släpat sin hustru i håret.

Frikännandet bygger även på ett läkarutlåtande som visar att hustrun inte kunde uppvisa några skador från någon misshandel.

Annons

Under lång tid hade den svenske mannen i 80-årsåldern besöksförbud och fick inte träffa sin hustru. Endast parets bekanta kunde besöka kvinnan. I april kunde familjemedlemmar lösa ut henne från ett privatsjukhus på kusten och ta henne till Sverige.

Mannen och kvinnan som är i 80-årsåldern har varit gifta i 49 år. De har vistats på Solkusten sedan 1960-talet.