Gabriel Contreras Alemán, 95, som var pionjär i Spanien inom naturmedicin avled under gårdagen i Málaga. Han var även barnläkare och under tolv år var han president i naturläkarföreningen Asociación Española de Médicos Naturistas innan han blev hedersordförande.

Gabriel Contreras var gift och hade åtta barn varav två är läkare. Han kom att bli specialist i Spanien inom naturmedicin. Under mer än 30 år var han även barnläkare. Han var utbildad vid universiteten i Complutense (Madrid) och Granada.

Han kom till Málaga i november 1949 och öppnade en praktik på Muelle Heredia 10. Hans bok ”Medicina naturista, mitos y realidades”, Naturmediciner, myter och verkligheter” har fått flera utmärkelser.

Contreras skrev också boken ”Hur man lever hälsosamt i en sjuk värld” med en rad rekommendationer och råd som är bra för hälsan.

Annons

En minnesstund hölls klockan 12.15 på onsdagen i kyrkan Stella Maris i Málaga centrum. Gabriel Contreras Alemán kommer att begravas i sin födelseby Librilla (Murcia) där han kom till världen 28 november 1920.