”Por un tren para la Costa del Sol”, För ett tåg för Costa del Sol, lyder det initiativ som Málagaprovinsens största dagstidning Diario Sur har dragit igång där allmänheten kan medverka för att skriva under ett upprop om ett utbyggt pendeltåg längs Solkusten.

Nu har du möjlighet att visa ditt engagemang för framtiden och en hållbar utveckling för Málagaprovinsen.

Skriv under HÄR 

(OBS! När du anger din DNI eller NIE gör det utan bindestreck)

Annons

Uppropet där du kan vara med och skriva under kommer att skickas till Spaniens regering som är den myndighet som har befogenhet att administrera en utbyggnad.

En utbyggd pendeltågslinje beskrivs som både nödvändig och brådskande efter flera decennier av ointresse bland olika regeringar. Målet är en utbyggd pendeltågslinje mellan Nerja och Estepona och en fortsättning västerut till Gibraltarområdet.

Även om Málagaprovinsen och Costa del Sol består av många kommuner är kusten mer som en sammanhängande storstad med mer än en och en halv miljon invånare varav 35 000 svenskar har anknytning till. Lägg till 14 miljoner turister som besöker kusten varje år plus de som gärna tillbringar några månader i Europas mildaste vinterklimat.

Costa del Sol är ett av de områden i Europa som har störst tillväxtpotential och blivit uppmärksammat som en av de bästa platserna i världen för att bo och arbeta på.

Samtidigt ställer detta krav när det gäller hållbarhet och infrastruktur, något som måste lösas och hanteras av alla offentliga förvaltningar.

Svenska Magasinet är med och stöder uppropet och det utmärkta initiativ som Diario Sur står bakom och som även har ett massivt stöd från näringslivet och turistbranschen.

Fotnot. Under tisdagen kom det in över 8 000 namnunderskrifter till uppropet.

Seminarium

På fredag arrangerar Diario Sur ett seminarium på ämnet Costa del Sols järnvägskorridor under temat: ”Los caminos del Tren Litoral” där tekniska rapporter och förslag presenteras på en utbyggd järnvägslinje till Marbella och Estepona med förlängning till Campo de Gibraltar.

Mötet hålls på fredag den 14 juni på hotell Vincci Selección Posada del Patio (Pasillo de Santa isabel, 7, i Málaga) mellan klockan 9 och 11. Provinsstyrelsens ordförande Francis Salado och tidningens chefredaktör Manolo Castillo medverkar plus flera andra inbjudna experter, ingenjörer och borgmästare från Solkusten.

Du anmäler dig till seminariet här.

Platserna är begränsade.