Onsdagens skottdrama på café Sol y Bar vid Ramon Areces i Puerto Banus kan ha kopplingar till en motsvarande händelse i augusti på nattklubben Nikki Beach där en man blev skjuten i båda benen.

Det var vid halvåttatiden på onsdagskvällen som en brittisk medborgare bosatt i Marbella blev skjuten med fem skott. Hans tillstånd är kritiskt men stabilt. Tack vare ett flertal övervakningskameror i området har polisen en bra bild över händelseförloppet på onsdagskvällen.

Enligt källor till tidningen La Opinión de Málaga ska det finnas vissa kopplingar mellan och den person som låg bakom skottdramat på nattklubben Nikki Beach i augusti. Han ska även ha ett kriminellt förflutet i Storbritannien där han även avtjänat ett fängelsestraff.

Under gårdagen undersökte Marbellapolisen den brittiske medborgarens lägenhet i Marbella i samband med en husrannsakning.

Annons

Polisen har gripit en man misstänkt för skottdramat på Nikki Beach den 23 augusti och häktesförhandlingar inleds i dag på domstolen i Marbella.

Den senaste tidens händelser med flera skottskadade person har föranlett borgmästare Ángeles Muñoz att tillsammans med regeringens representant i provinsen, Hilario López Luna, att avsätta tid nästa vecka för att diskutera utvecklingen av säkerheten i staden .