Det var vid niotiden på söndagsmorgonen som en 25-årig argentinsk kvinna knivhöggs till döds på en bar vid Balcón Europa i centrala Nerja, öster om Málaga. En 29-årig marockan greps 20 minuter efter händelsen.

Åklagaren vid domstol 2 i Torrox kräver i dag fängelse utan borgen för den 29-årige marockanen som sitter gripen. Mängder av människor har under måndagen framfört sina kondoleanser på trappan till kommunhuset i Nerja. Vid tolvtiden hölls en femminuters lång tystnad med anledningen av söndagens knivmord.

Det var när den 25-åriga kvinnan började sitt arbetspass på tapasbaren ”La Biznaga” på söndagsmorgonen som 29-ringen sökte upp henne på arbetsplatsen. Kvinnan mottog 15 knivhugg från mannen, skriver La Opinión de Málaga.

Den avlidne Cecilia Natalia Coria Olivares och den marockanske mannen hade tidigare haft ett förhållande som tog slut. Vid två tillfällen ska den marockanske mannen ha framfört hot via textmeddelande, enligt en man vars flickvän var vän till offret. En domstol har därefter ålagt mannen besöksförbud hos kvinnan.

Annons

Flera gäster försökte gå emellan när mannen överfall den 25-åriga kvinnan. Enligt vittnesuppgifter försökte andra bargäster att skrämma mannen genom sparkar och angripa honom med stolar. Kvinnan avled innan ambulansen nådde fram till mordplatsen.

Detta är det andra fallet av kvinnomisshandel med dödlig utgång i år i Málagaprovinsen. I Spanien har 48 kvinnor hittills i år avlidit under liknande omständigheter. Ytterligare ett fall inträffade 28 september i Valencia då en 35-årig kvinna mördades av sin ex-make.