Under de senaste fyra åren har priset på en liter bensin 95 oktan stigit med 26,3 procent. Provinsen Málaga har landets femte dyraste bensinpriser visar färska siffror från Industridepartementet, Ministerio de Industria. När det gäller diesel ligger prisökningen på 29,7 procent.

Att fylla en tank med 55 liter bensin 95 oktan har blivit 15,24 euro dyrare på fyra år. Och priset väntas fortsätta att stiga.

För närvarande ligger genomsnittspriset i provinsen Málaga på 1,328 euro, endast provinserna Granada, Jaén, Badajoz och Castellón har högre genomsnittspris.

Bakom prisökningen ligger stigande skatter. I oktober 2007 låg skatten på bensin på 35,4 procent eller 37 céntimos per liter. Fyra år senare ligger skatten på 44,3 procentenheter eller 59 céntimos per liter.

Annons

Ordförande för provinsens bensinstationers intresseförening, Asociación de Empresarios de las Estaciones de Servicio de Málaga, Fernando Rodríguez, anser att skattetrycket är mycket hög och att regeringen borde sänka skatten på drivmedel.

Samtidigt erkänner han att skattenivåerna fortfarande är låga jämfört med andra europeiska länder, men att ”vi måste tänka på att vi inte ha samma köpkraft”. Kolla bensinpriset i din spanska kommun