En sjuårig flicka dödades i samband med en skottlossning i morse i stadsdelen Tres Mil Viviendas i Sevilla. Flickans pappa skadades vid händelsen som har att göra med obetalda skulder inom droghandeln.

Nyhetsbyrån EFE skriver att det var en uppgörelse mellan två rivaliserande zigenargäng eller romer. Enligt de första uppgifterna skulle den ena familjen vara skyldig den andra familjen pengar i samband med en narkotikaaffär.

Den döda flickan och den skadade pappan har enligt lokala medier inget med de båda familjerna att göra. Flickan blev skjuten när hon stod i ett fönster. Vid sidan om henne stod två syskon, 9 och 2 år, som klarade sig.

Skottlossningen där minst sju personer deltog inträffade på calle Luis Ortiz de Muñoz i ett kvarter som går under namnet Conjunto 2. Minst ett tjugotal kulhål har registrerats i husväggarna.

Annons

I området var stora zigenargrupper samlade utrustade med skjutvapen och påkar under gårdagskvällen. Spansk nationalpolis fick utrymma området och evakuera minderåriga till sjukhuset hospital Virgen del Rocío. Två vuxna personer skadades vid tillfället.

Dagstidningen ABC uppger att de rivaliserande gängen är Los Perla och Los Marianos som låg bakom en skottlossning 2009 där ytterligare en minderårig avled.

I skrivande stund var ingen gripen för skottlossningen men enligt ABC har Sevillapolisen identifierat de personer som var inblandade i skottlossningen.