Det har varit en ovanligt torr vinter på kusten. De senaste dagarnas nederbörd har fått vattenreservoarerna att stiga för första gången sedan oktober och samtidigt jublar lantbruket.

Det regniga vädret väntas fortsätta fram tills på torsdag. Vattenreservoaren La Concepción som förser en stor del av Costa del Sol med vatten har mottagit 2,7 hektar meter kubik vilket gör att den innehåller 42,1 vilket är 67,94 procent av kapaciteten.

Även i de övriga reservoarerna har vattenståndet ökat något meddelar vattennätverket Hidrosur som tillägger att de är fyllda till 53,5 procent.

Det är framför allt de inre delarna av kusten som fått mest regn. Nära 100 mm föll i Coín mellan fredag och lördag. Under söndagen fick Casarabonela mest regn med 46,5 mm följt av Alpandeire (37,4), Coín (33,8) och Cortes de la Frontera (31). Málaga stad fick 15,9 mm och flygplatsen 14 mm.

Annons

Inga större skador efter regnen rapporteras förutom i Fuente de Piedra där räddningstjänsten fick undsätta en bilist som fastnat i vattenmassorna i en tunnel vid väg MA-701 i lördags.