Det har varit en intensiv sporthelg som dessutom har bjudit på positiva resultat för Málaga och Spaniens del. I Davis Cup i tennis blev det klar seger för Spanien mot Serbien med 4-1 i Benidorm på Costa Blanca. Serberna lyckades vinna dubbeln men i singelspelet var världsettan Nadal och Ferrer säkerheten själv. Spanien ställs mot Tyskland i kvartsfinal.

För Málaga blev det segrar i basket såväl i fotboll. Unicaja vann hemma mot Kalise på lördagskvällen med 91-78 och segern innebar att Málagalaget klättrade upp på en fjärdeplats i tabellen eftersom Joventut fick stryk borta mot Real Madrid.

Basketlaget Clinicas Rincón vann på fredagskvällen mot Illecas med 73-63 och här gjorde svensken Jonathan Skjöldebrand 12 poäng för Clínicas som ligger på en sjätteplats i andradivisionen.

Fotbollslaget Málaga gjorde fint ifrån sig i Getafe och vann med 2-1 efter mål av Eliseu och Baha. På söndag väntar derby mot Sevilla på La Rosaleda klockan 17. Eftersom Real Madrid bara fick oavgjort mot Atl. Madrid ryckte Barcelona i tabellen genom seger över Bilbao med 2-0. Det skiljer nu sex poäng mellan rivalerna.

Annons

Antequera som i helgen vann i spanska handbollsligan mot Ademar León med 25-24 söker slutspelet i Copa del Rey 2010. På fredag avgörs det om Antequera eller Vigo får slutspelet i spanska cupen i handboll. För Antequera skulle det betyda mycket och evenemanget skulle vara det största som staden har arrangerat hittills.

Allsvenska Elfsborg spelade igår söndag träningsmatch på Marpafut Stadion i Marbella mot norska Lilleström. Borås-laget vann med matchens enda mål av Anders Svensson.

Slutspelet i ishockey i Spanien har hunnit fram till final där Puigcerda och Barcelona möts. Barcelona vann första finalmatchen med 6-5 och har chans att avgöra hemma på lördag.