Tusentals personer demonstrerade i lördags i Málagas centrum mot korruptionen i landet. I flera spanska städer hölls liknande demonstrationer på årsdagen för militärkuppförsöket i Spanien den 23 februari 1981.

Rörelsen 15M plus 50 andra organisationer hade organiserat demonstrationerna mot ”korruption och nedskärningar inom välfärden som drivs av europeiska myndigheter och Rajoy-regeringen”.

Demonstranterna som viftade med republikens flagga och flaggan med hammaren och skäran gjorde jämförelser med kuppförsöket 1981 och kallade situationens i Spanien för ”marknadens statskupp” eller ”el golpe de Estado de los mercados”.

Talesmannen för Madrids regionala regering, Salvador Victoria, sa att manifestationen med vänstergrupper och anarkister utan stöd från någon annan skadar bilden av Spanien inom turism och handel.

Annons

Vänstern manipulerar och skapar ett ”tidvatten” av protester som gör slut på ”demokrati och samexistens”. ”Deras påståenden bygger inte på förslag om något bättre, det är bara protester”, sa Salvador Victoria som konstaterade att de flesta människor inte är ute på gatorna för att protestera.