För en vecka sedan gick Helsingforspolisen ut med en efterlysning och bad allmänheten om hjälp att finna åttaåriga Sandra Hernandez. Då hade hon varit försvunnen i nästan två veckor. Nu har hon hittats i Spanien.

Hufvudstadsbladet hänvisar till källor vid Helsingforspolisen och skriver att flickan är i gott skick och att de sociala myndigheterna i Spanien har tagit hand om henne. Hon kommer att återlämnas till sin mamma i Finland.

Flickans pappa ringde till polisen från ett anonymt nummer och lät polisen tala med flickan. Polisen misstänkte att pappan åkt utomlands tillsammans med flickan. Båda har finskt och spanskt medborgarskap.

Flickans föräldrar har legat i en vårdnadstvist. Polisen letar fortfarande efter pappan, som är misstänkt för bortförande av barn och grovt frihetsberövande.

Annons

Pappan har en svart Volvo personbil, modell S80, registreringsnummer YGK–186.

Helsingforspolisen ber om tips var pappan kan finnas. Polisen tar emot tipsen på telefonnumret 00 358 (0) 295-471 271 under kontorstid (kl.8 – 16), alternativt på numret 00 358 (0) 295-417 935 utanför kontorstid.