Lågprisflygbolaget Ryanair har aviserat att de öppnar 29 nya destinationer från Spanien och dessutom ökar de frekvensen på befintliga rutter från Valencia, Alicante och Sevilla. Vissa startar redan i sommar men huvuddelen är för nästa vintersäsong.

Nya linjer för vintern 2018 blir det till destinationer i Italien, Portugal, Frankrike, Tyskland, Marocko, Ungern, Polen och Storbritannien samt inrikeslinjer som förbinder Sevilla med Alicante och Fuerteventura (Kanarieöarna).

För Sevillas del så kommer de att kunna flyga till: Bristol, Cagliari (Sardinien), Catania (Sicilien), Malta, Edinburgh, Luxemburg, Nantes (Frankrike), Rabat och Tanger (Marocko) samt Venedig Treviso (Italien), båda med två flygningar varje vecka. Ryanair kommer också att introducera flyg mellan Sevilla och Porto (Portugal), Alicante och Fuerteventura.

Barcelona kommer att få en ny förbindelse med Valetta på Malta, där blir det fyra flygningar per vecka. Valencia kommer få flyg till Bourgogne (Frankrike), Cagliari (Sardinien) Palermo (Sicilien) och de marockanska destinationerna Fez och Tanger. Det kommer också att få veckovisa flyg till Bristol.

Annons

Nya linjer kommer också att öppnas från Palma de Mallorca till Milano, Bergamo och Rom Ciampino (Italien) och Düsseldorf Weeze (Tyskland). Från Teneriffa till Milano Malpensa och Gran Canaria till Venedig Treviso.

Alicante-flygningarna kommer nu att omfatta rutter till Bologna (Italien), Gdansk (Polen) och Newquay i Cornwall (Storbritannien), och ytterligare en anslutning kommer att gå från Santander i Kantabrien till Budapest (Ungern).

Dessa nya linjer innebär att Ryanair nu kommer att driva 500 olika rutter från 26 spanska flygplatser, med totalt 41,5 miljoner förväntade passagerare. 27% av Ryanairs totala trafik är trafik till eller från Spanien, vilket gör Spanien till det enskilt viktigaste landet för bolaget. Bildtext: Michael O 'Leary tillkännagav de nya rutterna på tisdag. Foto: Ryanair España