Ett möte mellan flygbolagets VD Michael O’Leary och landets premiärminister Pedro Sánchez resulterade i en storsatsning. 

Pengarna ska gå till att förbättra flygplatser och stärka ekonomin i Spaniens mindre kända orter. 

Ryanair ska investera 5 miljarder euro i Spanien under de kommande sju åren. Satsningen är en del av flygbolagets långa åtagande för att förbättra flygtrafiken i landet. 

Det offentliggjordes efter ett möte mellan premiärminister Pedro Sánchez och Ryanairs VD Michael O’Leary som hölls i slutet av förra veckan. 

Annons

Sánchez var nöjd med resultatet och kommenterade att satsningen reflekterar “stabiliteten och potentialen i den spanska ekonomin”. Han menar också att det bekräftar det förtroende som utländska investerare har för landet.  

Fler resor

Ryanair planerar att sälja fler resor till Spanien. De beräknar att siffran kommer att växa från 55 miljoner passagerare per år till 77 miljoner fram till 2030. Då ska antalet flygrutter till landet ha ökat från dagens 730 till fler än 1 000.  

På mötet kom man överens om att satsa en stor del av pengarna på att förbättra regionala flygplatser för att stärka ekonomin i Spaniens mindre kända områden. 

6 500 personer arbetar på Ryanair i Spanien. De är det ledande flygbolaget när det gäller resor till landet med sina 730 rutter från 29 olika länder.